RenoPont

Zöld Budapest Tanácsadó Iroda nyílt a Városházán

Eddig példa nélküli együttműködésben, újszerű funkcióval nyílt meg kedden a Zöld Budapest Tanácsadó Iroda a Városháza épületében. A főpolgármester által felavatott központ a HungAIRy projektnek és a RenoPont Energetikai Otthonfelújítási Központnak ad helyet, ahol az érdeklődők a levegőtisztaság védelmével és a lakások energiahatékonysági korszerűsítésével kapcsolatban részesülhetnek szakmai tanácsadásra is kiterjedő, komplex szolgáltatásban.

„A Zöld Budapest Tanácsadó Irodával egy teljesen újszerű lakossági tanácsadási központot indítunk útjára, amely jelentősen segítheti a fővárosi lakások energiahatékonysági korszerűsítését, valamint legsúlyosabb környezeti problémánk, a levegőminőség javítását. Alapvető fontosságúnak tartjuk a szemléletformálást és tanácsadást, hiszen Budapest és Magyarország fenntarthatósági átállása csak a lakossággal és a civil szférával együttműködve valósulhat meg” – mondta a nyitóeseményen Karácsony Gergely főpolgármester.

A RenoPont kezdeményezést az Energiaklub, a Magyar Energiahatékonysági Intézet, az IMRO-DDKK Környezetvédelmi Nonprofit Kft., az AACM Central Europe Kft. és a Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesülete indította útjára azzal a céllal, hogy teljes körű tanácsadással kiszámíthatóvá és egyszerűvé tegyék az energetikai felújításokat. Az „egyablakos” megoldás meghonosításával arra törekszenek, hogy a tulajdonosok minden műszaki, jogi és pénzügyi tudnivalót egyetlen helyen kapjanak meg, a tervezéstől a kivitelezésen át a használatig. A projekt az Európai Unió Horizon 2020 finanszírozásával valósul meg. 

„Magyarország végső energiafelhasználásának körülbelül egyharmadát a lakossági energiafogyasztás teszi ki, amit akár a felére is lehetne csökkenteni átfogó épületenergetikai felújításokkal. Ezzel óriásit lépnénk előre a klímavédelem terén, miközben az otthonok komfortosabbá, szebbé, télen melegebbé, nyáron hűvösebbé, egészségesebbé válnának és a piaci értékük is nőne” – világított rá a korszerűsítések fontosságára Méhes Martina, az Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ ügyvezető és szakmai igazgatója.

Az eseményen elhangzott, hogy a most megnyitott helyszín nem az utolsó ilyen lakossági tanácsadási lehetőség: hamarosan RenoPont egyablakos tanácsadó iroda nyílik a főváros VIII. kerületében is.

 Az új irodában a 2019-ben indult, a légszennyezés csökkentését és a lakosság szemléletformálását célul kitűző Life IP HungAIRy projekt ökomenedzserei is várják az érdeklődőket. Szakembereik többek közt a komposztálás, a helyes fatüzelés és a környezetbarát közlekedési módszerek témájában adnak zöld tanácsokat, de a levegőminőség javítását célzó hazai és uniós pályázatokkal kapcsolatos információnyújtás is a feladataik közé tartozik.

Hasznosnak találtad ezt az oldalt? Kérjük segítsd munkánkat visszajelzéseddel a két gomb valamelyikére kattintva!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj újdonságainkról, olvass tippeket a mélyfelújításról, hogy felkészülten vághass bele!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Felújításod bármelyik fázisába be tudunk csatlakozni, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy látogass meg minket irodáink valamelyikében!

Ez a weboldal az Európai Unió Horizon 2020 kutatási és innovációs programjának támogatásában részesült, a Gyakran ismételt kérdések és az Energiamegtakarítási kalkulátor háttérprogramja a 847100. sz., az összes stöbbi aloldal a 845652. sz. támogatási szerződés keretében. A weboldal tartalma a RenoHUb és a QualDeEPC konzorcium kizárólagos felelőssége, és nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.