RenoPont

Pénzügyi lehetőségek

Állami támogatások

Hivatkozás másolása

Otthonfelújítási program 2024

Hivatkozás másolása

Otthonfelújítási program

Július 1-től igényelhető az Otthonfelújítási Hitelprogram Lakossági energiahatékonysági beruházások megvalósításához c. támogatás. Az 1990. december 31. előtt épült családi házak tulajdonosai vagy haszonélvezői pályázhatnak, hőszigetelésre, nyílászáró-cserére, fűtéskorszerűsítésre (gázkazáncsere, levegő-víz hőszivattyú) és használati melegvíz rendszer korszerűsítésére. A felújítással 30%-os energiamegtakarítást kell elérni, amelyet a beruházás előtti és a beruházás utáni, hiteles energetikai tanúsítvánnyal kell igazolni. Amennyiben 40% energiamegtakarítást érnbek el, úgy a vissza nem térítendő arány +5%-kal emelkedik. A program keretein belül max. 7 millió forintos beruházásra lehet támogatási igényelni, amelyből 1 millió forintot önerőként kell biztosítani, 6 millió Ft-t pedig az állam biztosít, részben vissza nem térítendő támogatás, részben kamatmentes hitel formájában. A magasabb átlagjövedelmű járásokban 2,5, az átlagosakban 3, míg az átlagnál alacsonyabb jövedelmű járásokban 3,5 mio Ft-ra vissza nem térítendő támogatásra leszünk jogosultak, amennyiben az 1 főre eső nettó jövedelmünk 295.275 - 511.810 Ft közé esik. Amennyiben meghaladja az 511.810 Ft-t, mindenképp 2,5 mio Ft-t kaphatunk, ha pedig nem éri el a 295.275 Ft-t, akkor pedig 3,5 mio Ft-t. A kamatmentes kölcsönt a kereskedelmi bankok MFB Pontjain lehet majd igényelni július 1-től, OTP és MBH fiókokban és 12 éven belül kell visszafizetni, várhatóan havi 14-25 ezer forintos részletekben.

Annak aki a törlesztés végére betölti a 75. életévét, adóstársat kell bevonnia. Az alapépületnek kell 1990.12.31 előttinek lennie, későbbi ráépítés, bővítés elfogadható. Aki 2021-27 között másik energetikai (pl. napelemes) pályázaton nyert, nem indulhat ebben a programban.

A program keretösszege 108 milliárd forint, amiből közel 20 ezer otthon megújulása történhet meg (Budapesten 6,39 mrd Ft a keretösszeg, ami 900-1000 otthonra elég). Mivel 1,3-1,5 mio otthon jogosult a támogatásra, nagy érdeklődés várható a program iránt.

Az ofp.emi.hu oldalon jún.26-tól regisztrált kivitelezők, tanácsadók, energiamegtakarítási kalkulátor és engedélyezett építőanyagok felsorolása található.

Falusi CSOK támogatás

Hivatkozás másolása

A falusi CSOK támogatás csak korszerűsítésre is igényelhető olyan ingatlan esetén, amely már a kérelmező tulajdonában van. Tehát nem kell feltétlen új ingatlant venni, hanem a meglévőt kell a megadott feltételeknek megfelelően felújítani. Ez a rekonstrukció jellemzően energetikai felújítást is jelent, hiszen a korszerűsített épületbe nagy hiba lenne elavult, energiapazarló technológiákat újabb évtizedekre ‒ a következő felújításig ‒ bebetonozni.

A támogatásra jogosultak köre: A Családi Otthonteremtési Kedvezményt (CSOK) már 1 vállalt vagy meglévő gyermek után igényelheti. A tanyán, birtokközponton, preferált kistelepülésen lévő lakáshoz/lakóházhoz igényelt Családi Otthonteremtési Kedvezményt (Falusi CSOK) felhasználhatja bővítésére és/vagy korszerűsítésére, akár ezzel egyidejűleg a használt ingatlan megvásárlására is. Falusi CSOK 2486 településen igényelhető.

Az igényelhető támogatás összege változik 2024. január 1-től! Az összegek az alábbiak szerint alakulnak.

A falusi CSOK összege kizárólag korszerűsítés, bővítési cél esetén:

 • 1 gyermek esetén 500 ezer Ft (A jelenleg érvényes összeg 300 ezer Ft.)
 • 2 gyermek esetén 2 millió Ft (A jelenleg érvényes összeg 1,3 millió Ft.)
 • 3, vagy több gyermek esetén 7,5 millió Ft (A jelenleg érvényes összeg 5 millió Ft.)

A falusi CSOK összege használt lakás vásárlásával egy időben megvalósuló korszerűsítés, bővítés esetén:

 • 1 gyermek esetén 1 millió Ft (A jelenleg érvényes összeg 600 ezer Ft.)
 • 2 gyermek esetén 4 millió Ft (A jelenleg érvényes összeg 2,6 millió Ft.)
 • 3, vagy több gyermek esetén 15 millió Ft (A jelenleg érvényes összeg 10 millió Ft.)

A falusi CSOK összegének legfeljebb a fele fordítható az ingatlan megvásárlására. 

Elszámolható költségek:

 • víz-, csatorna-, elektromos-, gáz-közműszolgáltatás bevezetése, illetve belső hálózatának kiépítése
 • az épület szigetelése, ideértve a hő-, hang-, illetve vízszigetelési munkálatokat
 • kémény építése, korszerűsítése
 • a korszerűsítéshez közvetlenül kapcsolódó helyreállítási munka, a korszerűsítés költségeinek legfeljebb 20%-áig
 • fürdőhelyiség, illetve WC létesítése olyan ingatlanban, amely nem rendelkezik ilyen helyiséggel
 • a külső nyílászáró energiatakarékos nyílászáróra való cseréje
 • belső tér felújítása, ideértve a belső burkolat cseréjét, a galériaépítést, a belső elektromos- és vízhálózat cseréjét, a fürdőhelyiség felújítását, a WC-felújítást, a konyhafelújítást
 • központi fűtés kialakítása vagy cseréje, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is
 • tető cseréje, felújítása, szigetelése
 • a lakással azonos ingatlan-nyilvántartási, helyrajzi számon található melléképület felújítása vagy kerítés építése, a korszerűsítés költségeinek legfeljebb 30%-áig

A CSOK Plusz a 2024-től a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) helyébe lépő új támogatási forma, amellyel házaspárok fix 3 százalékos, maximum 50 millió forint összegű hitelt vehetnek fel 10-25 éves futamidőre. A CSOK Plusz csak gyermekvállalással igényelhető, de a már meglévő gyermek is beleszámít a hitelösszegbe. A hitel összege:

 • 1 gyerekre maximum 15 millió forint,
 • 2 gyerekre maximum 30 millió forint,
 • 3 vagy több gyerekre maximum 50 millió forint.

A CSOK Pluszt bármely településen új lakás építéséhez, új és használt lakás vásárlásához, bővítéshez és felújításhoz egyaránt fel lehet venni, mindegyikre ugyanakkora támogatás jár, azt csak a gyerekszám határozza meg. Míg a CSOK-hoz jár közvetlen állami támogatás és kedvezményes hitel, a CSOK Pluszhoz csak kedvezményes, de nagyobb összegű hitel, amiből viszont a második és azt követő gyermek megszületésekor 10-10 millió forint leírható támogatásként.

Fontos tudni, hogy a CSOK Pluszt csak házastársak vehetik fel (egyedülállók és élettársak nem) a feleség 41 éves korának betöltéséig. 2024-től két átmeneti évig a 41 évnél idősebb nők is igényelhetik házastársként, ha igazolják legalább 12 hetes terhességüket. 

Napenergia Plusz Program

Hivatkozás másolása

2024. január 1-től elérhetővé válik a lakosság számára egy új napenergiás pályázat Napenergia Plusz Program néven. Szintén jövő év elejétől az ország nagy részén feloldásra kerül a betáplálási stop, az új telepítéseknél azonban már bruttó elszámolás lesz érvényben. A részletes pályázati feltételek még kidolgozás alatt állnak, amit azonban biztosan lehet tudni: 

 • A támogatással telepíthető rendszereknek napenergia termelésére és tárolására is alkalmasnak kell lenniük.
 • A pályázat keretösszege 75,8 milliárd forint, ami nagyjából 20 000 háztartás támogatására lesz elegendő.
 • A vissza nem térítendő támogatás összege a projektek teljes költségének maxiumum 65%-a lehet.

Az 1997-ben indult lakástakarék értékesítési tevékenységhez kapcsolódó állami támogatás. 2018. októberében az állami támogatás megszüntetésre került (ezen időpontban az értékesítők a következők voltak: Aegon Lakástakarékpénztár, Fundamenta Lakáskassza, OTP Lakástakarékpénztár és az Erste Lakástakarékpénztár), így az ezután megkötésre kerülő szerződésekhez állami támogatás nem jár (Fundamenta Lakáskassza és OTP Lakástakarékpénztár).

A lakástakarékpénztár egy olyan megtakarítási forma, amelyet annak érdekében hoztak létre, hogy segítse az otthonteremtés legfontosabb állomásait. Az összeget mindenki szabadon felhasználhatja a következő célokra:

 • A megtakarítási konstrukció által összegyűjtött pénzből családi házat, tanyai lakóingatlant, lakást és lakástelket is lehet vásárolni, de emellett az ingatlancserére is lehetőség van.
 • A lakástakarék-megtakarítás biztosítja a meglévő lakás/ház kibővítését is. Lakásbővítésről azokban az esetekben beszélünk, amikor a lakás/ház területe plusz egy szobával bővül, de ide tartozik az emeletépítés és a tetőtér-beépítése is.
 • Az összegyűjtött pénz lakásfelújításra fordítható, egyetlen szabály, hogy kizárólag beépített és „elmozdíthatatlan” dolgokra lehet elkölteni. Tehát ide tartozik az energetikai felújítás során minden burkolási anyag, ajtó– és ablak csere, de még a beépített konyhaszekrény vagy mosogatógép is, valamint az energetikai, korszerűsítési beruházások, mint a nyílászáró csere, kazáncsere, szigetelés, napelem.
 • A lakástakarék által megspórolt összeg felhasználható a közművesítés különböző módjaira is. Ide tartozik a vízelvezetéstől kezdve, a járdaépítésen és -felújításon át, a különböző vezetékek (áram, gáz, eresz) be- és felszerelése, az árokrendszer kiépítése mellett az internetes és tévés hálózatok bekötését is fedezheti a megtakarított összeg.

 • A lakástakarék egyik legnagyobb előnye, hogy a lakáshitel igénylését követően a kölcsönösszeg-törlesztésére is alkalmas. 
 • A lakástakarék lehetővé teszi az idősek otthonában kiváltható élethosszig tartó bérleti jog megvásárlásának fedezését is.

Babaváró hitel

Hivatkozás másolása

Minden házaspár, ahol a feleség 18 és 41 év közötti, és legalább egyikük 3 év biztosítási jogviszonnyal rendelkezik (a hallgatói jogviszony, a külföldi TB jogviszony és a hallgatói GYED is annak számít), jelenleg maximum 10 millió Ft kamatmentes, szabad felhasználású, jelzálog nélküli kölcsönt igényelhet 2023. december 31-ig a bankfiókokban.

2024. január 1. után változnak a szabályok: a hitel maximális összege 11 millió forintra nő és azok vehetik fel, ahol a házastársak hölgy tagja 30 év alatt van. 2025 január elsejéig - egy átmeneti időszakban - még jogosultak a 40 év alatti hölgyek is, de ehhez igazolni kell a várandósságot.

A törlesztő részlet legfeljebb havi 50 ezer Ft, a futamidő 5-20 év.

Amennyiben a kölcsön igénylésétől számítva 5 éven belül megszületik az első gyermek, a kölcsön továbbra is – immár a teljes futamidő alatt – kamatmentesen törleszthető, a törlesztést pedig 3 évre felfüggesztik. A második gyermek születésénél újabb 3 évig nem kell törleszteni, és a fennálló tartozás 30%-át is elengedik, a harmadik gyermeknél pedig a teljes fennmaradó összeget átvállalja az állam.  

A támogatás önerőként is beszámíttatható, ha új lakásba költözne a család és ehhez jelzáloghitelt vesz fel, valamint hitelkiváltásra is felhasználható.

A következő bankok kínálják Magyarországon a babaváró hitel felvételét:

 • OTP babaváró hitel
 • CIB babaváró hitel
 • Raiffeisen babaváró hitel
 • Takarékbank babaváró hitel
 • Erste babaváró hitel
 • Unicredit babaváró hitel
 • K&H babaváró hitel
 • Budapest Bank babaváró hitel

Energiamegtakarítást elváró hitelek

Hivatkozás másolása

A zöldhitel alapvető célja az, hogy az adott ingatlan energetikai besorolása és energiafogyasztása javuljon. A hitel felhasználható olyan korszerűsítési beruházások finanszírozására, ahol a beruházásnak köszönhetően legalább 30%-kal csökken az ingatlan energiafogyasztása, vagy a beruházásnak köszönhetően az ingatlan A energetikai besorolási osztályba kerül (energiafogyasztása max. 76 kWh/m2/év). Az energiamegtakarítást a beruházás előtti és utáni energetikai tanúsítvánnyal kell igazolni. Továbbá több banknál további korszerűsítési intézkedések vannak meghatározva (pl. napelem, hőszivattyú telepítés, árnyékolástechnika, okosmérők) , amelyek energiamegtakarítástól függetlenül finanszírozhatók a hitelből.  Ez a hitellehetőség azoknak segít, akik tényleges és jelentős energetikai megtakarítást tudnak elérni a beruházással. 

Az energetikai elvárásokkal párhuzamosan 0,1 és 0,5% kamatkedvezményt kaphatunk a zöld hitelcél megvalósítására. Több banknál a hitelt felvevők számára az energetikai tanúsítvány költsége visszatérítésre kerül bizonoys összegig.

Egyéb, felújítási hitelek

Hivatkozás másolása

Ezek a hitelek vagy megtakarítással kombináltak vagy nincsenek hozzájuk energiamegtakarítási elvárások rendelve. Vannak köztük jelzáloghitelek és személyi kölcsönök is, a hitelcél pedig lehet felújítás is.

Társasházi felújítási hitelek

Hivatkozás másolása

Kamattámogatott hitelek

Hivatkozás másolása

Több hazai pénzintézet is kínál kamattámogatott hitelt azoknak a társasházaknak, lakásszövetkezeteknek, amelyek nem rendelkeznek elegendő saját forrással a külső vagy belső felújításokhoz, valamint energia-megtakarítást eredményező beruházásokhoz. A futamidő első 5 évében a kamat 70%-át, a második 5 évében a kamat 35%-át kitevő állami támogatás vehető igénybe, így a hitel nagyon kedvező kamatozású. A kamatszint változó, legtöbbször az MNB alapkamatjához kötött. A futamidő általában 10 év, de van olyan bank, ahol ez 15 évre meghosszabbítható. 2018. októbere előtt kötött lakás-takarékpénztári szerződéssel kombinálható, ebben az esetben további állami támogatás vehető igénybe. Előírás a társasházi felújítási alap megléte. Biztosítékként előírhatnak a pénzintézetek óvadéki betétet, önkormányzati kezességet, lakás-takarékpénztári szerződést vagy jelzálog bejegyzést. További részleteket a bankok oldalain találsz. 

Fundamenta társasházi hitelek

Hivatkozás másolása

A Fundamenta hiteltermékei elsősorban azon társasházaknak kedvezőek, akik előtakarékoskodni tudnak. Ezek a hitelek nem kamattámogatottak, de fix kamatozásúak, szemben a támogatott hitelekkel. 5 év megtakarítás után kedvező hitelt kaphatnak az  Otthonteremtő megtakarítás + lakáskölcsönnel, amelynek a jelenlegi kamata 3,9-4,9% (3,9% az 5 éves hitelnél, 4,9% a 20 éves hitelnél). A megtakarításra  0,1% betéti kamatot fizetnek, de 5 év után  adnak +5% bónusz betéti kamatot.

Másik termékük a Gyarapodó megtakarítás + lakáskölcsön.

A megtakarítás futamideje 80 hó (6,66 év)-től -16,5 évig terjed. A megtakarítás kamata 0,1 %, de 80 hó után 7,5% plusz kamatot (kamatbónusz), 16,5 év után 22,5% plusz kamatot adnak. A megtakarítás végén a lakáskölcsön hitelkamata 5,5 %, az áthidaló kölcsöné is.

Kifejezetten felújítási célú hitel a Fundamentától a Felújító Lakáshitel. Felvehető összeg 2,5 és 10 millió forint között van.

A futamidő minden esetben 91 hónap, ami 7 év 7 hónap. A THM értéke a teljes futamidőre 15,40% és 16,07% között van.  Fix kamatozású hitelről van szó.

A hitel felhasználható:

- Közművesítésre

- Felújításra

- Korszerűsítésre

Előzetes megtakarítással (Lakáskasszával) nem kell rendelkezni a hitel igényléséhez.

Önkormányzati támogatások

Hivatkozás másolása

Ebben a részben csak azon önkormányzatok lakásfelújítással kapcsolatos támogatásait mutatjuk be, ahol RenoPont irodát találsz. Más önkormányzatok lehetőségeiről érdeklődj irodánkban.

Energiahatékonysági Kötelezettségi Rendszer (EKR)

Hivatkozás másolása

Az energiahatékonysági kötelezettségi rendszer egy olyan piaci alapú mechanizmus, amely az energiapiac kijelölt szereplőit kötelezi arra, hogy energia értékesítésük arányában meghatározott mértékű energiamegtakarítást érjenek el a végfelhasználók körében. A kötelezettek az EED 7. cikke értelmében lehetnek energiaelosztó társaságok, kiskereskedelmi energiaértékesítők, közlekedési célú üzemanyagelosztók és kiskereskedelmi üzemanyag-értékesítők. A végfelhasználók köre kiterjedhet a lakossági, ipari felhasználókra, a szolgáltatási és közlekedési szektorra, nem tartozik azonban a végső energiafelhasználásba az energiaátalakítási ágazatnak és energetikai iparnak szolgáltatott energia.

Az EKR bevezetésének első pár évének tapasztalatai alapján a kötelezettek elsősorban ipari beruházásokat finanszíroztak, de egyre gyakrabban előfordul, hogy lakossági energiahatékonysági projektekhez, azon belül nagyobb társasházak korszerűsítéséhez adnak anyagi támogatást a kötelezettek. A hitelesított energiamegtakarítások jelenlegi ára mellett a beruházási érték kb. 10-15% tud ebből a forrásból származni.

Felújításra (már) nem lehívható pályázatok

Hivatkozás másolása

Napelemes Pályázat

Hivatkozás másolása

RRF- 6.2.1 „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című pályázat lakossági pályázók részére

A lakossági napelemes pályázat 100%-os vissza nem térítendő támogatást nyújt háztartások számára energetikai beruházások végrehajtásához.

Támogatható tevékenységek:

(1) Tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás fedezését célzó napelemes rendszer létesítése,
VAGY
(2) tetőszerkezetre helyezett, alább részletezett kapacitáskorlát mellett napelemes rendszer létesítése, fűtési rendszer elektrifikálása hőszivattyúval, villamosenergia-tároló beépítése és nyílászáró cseréje.
A támogatást igenyelhetők köre: nagykorú természetes személy (magánszemély); rendelkezik magyar adóazonosító jellel; állandó, bejelentett lakcímmel rendelkezik a fejlesztendő ingatlanban; a beruházással érintett épület esetében (rész)tulajdonjoggal bír; nincs 60 napot meghaladó köztartozása; a 2020. évben jövedelemmel rendelkezők a személyi jövedelemadó bevallás szerinti összevont jövedelmüknek egy főre jutó összege az ingatlanban (rész)tulajdonnal rendelkező személyek számával számolva 0 forint és 4.850.000 forint közé esik.
Igényelhető támogatás összege: legfeljebb az (1) esetén bruttó 2.900.000 Ft, (2) esetén bruttó 11.300.000 Ft.

A beruházás csak Regisztrált kivitelező listából választott, szerződött kivitelezővel valósítható meg.

A támogatási kérelem benyújtásának feltétele a kivitelezővel megkötött előszerződés.

Társasház esetében a lakástulajdonosok külön-külön, egyedileg pályázhatnak saját ingatlanuk felújítására.

Otthonfelújítási támogatás

Hivatkozás másolása

Az Otthonfelújítási támogatás az energetikai felújítások egyik meghatározó forrása. Célja a gyermekes családok lakhatási körülményeinek javítása és a hazai lakásállomány megújulásának ösztönzése. Forrása a központi költségvetés a gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatásáról szóló a 518/2020. (XI. 25.) Korm. rendelet rendelkezései szerint. A támogatás olyan Magyarország területén elhelyezkedő lakáscélú ingatlan fejlesztésre lehet támogatást igényelni, amely, az ingatlan nyilvántartás szerint lakás, lakóház vagy egyéb lakáscélú épület. A jogszabály gyermek fogalma alatt a várandósság 12. hetétől a 25. életév betöltéséig eltartott, vérszerinti vagy örökbefogadott gyermeket érti.

A támogatásra jogosultak köre: A támogatást a legalább egy gyermeket váró vagy nevelő személy vagy az azonos lakóhellyel rendelkező házastársak vagy élettársak közösen igényelhetik. További feltételek egyebek között, hogy az igénylő vagy együttes igénylés esetén legalább az egyikük rendelkezzen egy év társadalombiztosítási jogviszonnyal, valamint az igénylő, együttes igénylés esetén házastársa vagy élettársa sem rendelkezhet az állami adóhatóságnál nyilvántartott köztartozással.

Igényelhető támogatás összege: A támogatás összege a számlával igazolt, a Rendeletben részletezett építési tevekénységek költségeinek 50%-a, de legfeljebb: 3.000.000 Ft.

Az elszámolható költségek megoszlása: Az elszámolásban 50-50%-os megoszlásnak kell lennie az anyagköltség és a munkadíj között, és egyik költségelem sem haladhatja meg a 1,5 millió Ft-ot.

A támogatás kombinálható a CSOK-al és a falusi CSOK-al is, de kettősfinanszírozás nem lehetséges. Ugyanakkor a Lakástakarék pénztárral és a Babaváró hitellel egyszerre is felhasználható.

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) új lakás vásárlására vagy építésére, valamint használt lakás vásárlására és bővítésére vehető igénybe, otthonfelújításra nem lehet felhasználni.

MNB Zöld Otthon

Hivatkozás másolása

A Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogram Zöld Otthon Programját energiahatékony (legalább BB tanúsítványú) új lakás vásárlására és építésére lehet igénybe venni, felújításra nem lehívható ez a hitel.

MFB hitel - felfüggesztve

Hivatkozás másolása

A Magyar Fejlesztési Bank lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését kamat támogatott hitellel segítette elő. A hitel kamata 0% volt, amelynek forrásai VEKOP-5.2.1-17 kódszámú) hitelprogram (Budapest és Pest megye) és a GINOP-8.4.1/A-17 kódszámú hitelprogram (egyéb régiók). A kamattámogatásra fordított összeg mintegy 115 milliárd Ft volt.

A támogatásra jogosultak köre: természetes személy, társasház, és lakásszövetkezet.

Támogatható tevékenységek:

Energiahatékonyság javításra vonatkozó tevékenységek

 • fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nem nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek hőszigetelése
 • az épületek nyári hővédelmének javítása, árnyékoló vagy árnyékvető szerkezetek beépítése
 • meglévő bel- és kültéri világítási rendszerek energiatakarékos átalakítása
 • fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek cseréje
 • fűtési és/vagy használati melegvíz-rendszerek korszerűsítése
 • hővisszanyerő berendezés korszerűsítése

Megújuló energia felhasználására vonatkozó tevékenységek

 • napkollektoros rendszer
 • brikett, pellet, faapríték, faelgázosító kazánrendszer kiépítése
 • napelemes rendszer telepítése hálózati, vagy autonóm villamosenergia-termelés céljából

További információ: a hitelkonstrukció újbóli megnyitásáról holnapunkon tájékoztatást adunk.

Hasznosnak találtad ezt az oldalt? Kérjük segítsd munkánkat visszajelzéseddel a két gomb valamelyikére kattintva!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj újdonságainkról, olvass tippeket a mélyfelújításról, hogy felkészülten vághass bele!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Felújításod bármelyik fázisába be tudunk csatlakozni, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy látogass meg minket irodáink valamelyikében!

Ez a weboldal az Európai Unió Horizon 2020 kutatási és innovációs programjának támogatásában részesült, a Gyakran ismételt kérdések és az Energiamegtakarítási kalkulátor háttérprogramja a 847100. sz., az összes stöbbi aloldal a 845652. sz. támogatási szerződés keretében. A weboldal tartalma a RenoHUb és a QualDeEPC konzorcium kizárólagos felelőssége, és nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.