RenoPont

Kik hozták létre a RenoPontot?

A lakossági energiafogyasztás Magyarország végső energiafelhasználásnak egyharmadát teszi ki. A 4,4 millió lakás kétharmada energiafelhasználási szempontból korszerűtlen, megfelelő energiahatékonysági felújítás révén a lakosság által jelenleg felhasznált energia mintegy 40-50 százaléka megtakarítható lenne. 

Munkánkkal el szeretnénk érni, hogy a felújítások hosszútávon növeljék a társasházi lakások és a családi házak komfortját és piaci értékét, miközben érdemben csökkentik a háztartások energiafogyasztását, rezsiköltségeit és károsanyag kibocsátását.

2. RenoHUb projekt

Hivatkozás másolása

A RenoPont Energetikai Otthonfelújítási Központ a RenoHUb projekt keretein belül valósul meg. A RenoHUb projekt 2019 novemberében indult az Európai Unió Horizon 2020 innovációs programjának finanszírozásában. A projektet öt elismert hazai szakmai szervezet által létrehozott konzorcium – az Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ, a Magyar Energiahatékonysági Intézet, az AACM Central Europe Llc, az IMRO-DDKK Környezetvédelmi Nonprofit Kft. és a Magyar Családi Ház Tulajdonosok Egyesülete – valósítja meg. 

3. Mi történik a projektben?

Hivatkozás másolása

Az első másfél évben a szükséges szakmai háttéranyagok létrehozása, a piac megismerése, az érintett szakmai szereplők bevonása történt meg, továbbá 2021 februárjában megnyílt az első RenoPont iroda Nagykanizsán.

Jelenleg az üzleti modell véglegesítésén, tesztelésén, illetve az online platform fejlesztésén, kibővítésén dolgozunk. Céljaink között szerepel még idén egy vagy kettő budapesti iroda megnyitása, illetve további potenciális RenoPont partnerekkel való tárgyalások megkezdése. A 3 éves projekt utolsó 1 évét (2021 őszétől) aktív kommunikációs kampánnyal tervezzük tölteni, annak érdekében, hogy a lehető legtöbb ember megismerje a szolgáltatást és kellő tapasztalatot szerezzünk a projektidőszakot követő, piaci alapú működéshez.

A RenoHUb honlapján a hírlevélre feliratkozva naprakészen nyomon követhető nemcsak a megvalósítás folyamata, de az energetikai felújítások témájához kapcsolódó konferenciák, események, rendezvények időpontjai is.

A RenoHUb által létrehozni kívánt szolgáltatás a számos európai országban már sikeresen működő egyablakos tanácsadói rendszer (one-stop shop) hazai adaptációja.

Szolgáltatásunk célja, hogy

  • minden szükséges jogi, műszaki, illetve pénzügyi jellegű tudnivalóval ellássuk az energiahatékonysági felújítást (pl. hőszigetelést, fűtéskorszerűsítést, a nyílászárók cseréjét) tervező érdeklődőket,
  • személyre szabottan adjunk tanácsot és biztosítsuk mindazokat a szakembereket, akik segítségével szakszerűen valósíthatók meg a rezsicsökkentő hatású lakásfelújítások.

I. RenoPont online platform

Az online platform elsődleges célja a lakásfelújításra készülő ügyfelek tájékoztatása, illetve a RenoPont irodákba való becsatornázása.

Az online platformon keresztül elérhető fontosabb szolgáltatások:

  • online kalkulátor, amely tájékoztatást ad, hogy milyen felújításokra lesz szükség az energiafogyasztásunk csökkentéséhez,
  • letölthető mintadokumentum gyűjtemény (pl. sablon ajánlatkérések, szerződések),
  • felújítás folyamatával kapcsolatos műszaki, pénzügyi, jogi információk,
  • ajánlások műszaki (pl. elérhető hőszigetelő anyagok, nyílászárók, vagy fűtési rendszerek) és pénzügyi (pl. állami támogatások, EU-s pályázatok, banki finanszírozási formák) termékekre vonatkozóan,
  • szakember-adatbázis, a tapasztalatok megosztására, illetve a szakemberek értékelésére szolgáló felület.

Bízunk benne, hogy az online platformon keresztül átláthatóan, megbízhatóan és magas szakmai színvonalon tudjuk informálni az energetikai felújítás előtt álló, vagy akár a megkezdett felújítási folyamatban lévő családi ház- és lakástulajdonosokat.

II.           RenoPont irodahálózat

Az online platformon való tájékozódás után az ügyfél a RenoPont tanácsadói irodákban vagy online konzultáción keresztül, a RenoPont munkatársak segítségével személyre szabott tanácsadáshoz juthat hozzá, megkönnyítve ezzel a lakásfelújítással kapcsolatos döntéseket.

A konzultációs folyamat szakértői tanácsadással kezdődik, és végigkíséri az ügyfeleket az energiahatékonysági felújításon a döntéselőkészítéstől egészen a jókora rezsicsökkentést lehetővé tevő beruházás megvalósulásig.

A RenoPont tanácsadók munkája csökkenti a kockázatokat, az információhiányt, a beruházási költségeket, a kivitelezők iránti bizalmatlanságot, miközben felkészült szakértő partnereink segítségével magas minőségben valósul meg az átfogó energetikai felújítás folyamata.

Hasznosnak találtad ezt az oldalt? Kérjük segítsd munkánkat visszajelzéseddel a két gomb valamelyikére kattintva!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj újdonságainkról, olvass tippeket a mélyfelújításról, hogy felkészülten vághass bele!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Felújításod bármelyik fázisába be tudunk csatlakozni, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy látogass meg minket irodáink valamelyikében!

Ez a weboldal az Európai Unió Horizon 2020 kutatási és innovációs programjának támogatásában részesült, a Gyakran ismételt kérdések és az Energiamegtakarítási kalkulátor háttérprogramja a 847100. sz., az összes stöbbi aloldal a 845652. sz. támogatási szerződés keretében. A weboldal tartalma a RenoHUb és a QualDeEPC konzorcium kizárólagos felelőssége, és nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.