RenoPont

Új energetikai tanúsítványok novembertől

Novembertől új energetikai tanúsítványok lesznek hatályosak, amelyek a felújítók számára érthetőbb felmérést és átfogóbb, részletesebb korszerűsítési javaslatokat tartalmaznak majd. A besorolások is változnak: az eddigi AA++ és JJ közötti kategóriákat felváltják az A+++ és I kategóriák közti betűjelek és az energiafogyasztáson túl a fajlagos szén-dioxid kibocsátás szerint is be kell sorolni az ingatlant. Megszűnik az energiafogyasztás mérésén alapuló tanúsítás lehetősége, azaz a rezsiszámlák alapján már nem lehet tanúsítást végezni és fotódokumentációt is mellékelni kell a felméréshez. 10 helyett 5 évig lesz érvényes a tanúsítvány és eladásnál, bérbeadásnál be kell ugyan mutatni a vevőnek/bérlőnek, de nem kell beírni a szerződésbe a tanúsítvány HET számát.  Új építésű épületek közel nulla követelményszintjéhez pedig nem szükséges ezentúl a kötelező megújuló részarány, hanem ezt hatékony távhővel, távhűtéssel vagy jobb energiahatékonysággal is ki lehet váltani.

Hasznosnak találtad ezt az oldalt? Kérjük segítsd munkánkat visszajelzéseddel a két gomb valamelyikére kattintva!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj újdonságainkról, olvass tippeket a mélyfelújításról, hogy felkészülten vághass bele!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Felújításod bármelyik fázisába be tudunk csatlakozni, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy látogass meg minket irodáink valamelyikében!

Ez a weboldal az Európai Unió Horizon 2020 kutatási és innovációs programjának támogatásában részesült, a Gyakran ismételt kérdések és az Energiamegtakarítási kalkulátor háttérprogramja a 847100. sz., az összes stöbbi aloldal a 845652. sz. támogatási szerződés keretében. A weboldal tartalma a RenoHUb és a QualDeEPC konzorcium kizárólagos felelőssége, és nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.