RenoPont

Podcast a Magyar Energiahatékonysági Intézet új ügyvezetőjével

A Magyar Energiahatékonysági Intézet működteti az ingyenes egyablakos lakossági energetikai felújítási tanácsadó irodákat, emellett hiánypótló kutatásokat készít, új szakmai kapcsolatokat épít ki elismert nemzetközi és hazai szervezetekkel. Szeptember 1-jétől Horváth Áron közgazdász a MEHI új ügyvezető igazgatója, aki a Greenfo újságírójával beszélgetett a MEHI és a RenoPont terveiről.

Jelentős eltérés van a felújítandó és a korszerű, energiatakarékosra felújított lakóingatlanok ára között a lakáspiacon. Budapesten pl. a felújítottak átlagára 66 millió, míg a felújítandókat átlagosan 52 millióért hirdették. A vármegyeszékhelyeken is hasonló, átlag 13 milliós árkülönbség van a pénztárcabarát és a költséges rezsijű lakások között. Sok szempontból húsbavágó kérdésekkel pl. a lakásállomány minőségéről, épületenergetikáról, energiatakarékosságról, lakásfelújításról, az ezzel kapcsolatos ismeretekről, szemléletformálásról és ingyenes tanácsadásról is beszélgettek ebben a podcastban:

Hasznosnak találtad ezt az oldalt? Kérjük segítsd munkánkat visszajelzéseddel a két gomb valamelyikére kattintva!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj újdonságainkról, olvass tippeket a mélyfelújításról, hogy felkészülten vághass bele!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Felújításod bármelyik fázisába be tudunk csatlakozni, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy látogass meg minket irodáink valamelyikében!

Ez a weboldal az Európai Unió Horizon 2020 kutatási és innovációs programjának támogatásában részesült, a Gyakran ismételt kérdések és az Energiamegtakarítási kalkulátor háttérprogramja a 847100. sz., az összes stöbbi aloldal a 845652. sz. támogatási szerződés keretében. A weboldal tartalma a RenoHUb és a QualDeEPC konzorcium kizárólagos felelőssége, és nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.