RenoPont

Napelemes szabályok változása - október 31-ig igényelhető a szaldó elszámolás

A Magyar Közlönyben megjelent információk szerint október 31-ig lehet benyújtani a kérelmeket a hagyományos visszatáplálásos napelem rendszerek kiépítésének engedélyezéséhez. A későbbiekben, október 31. után, nem lesznek jogosultak szaldós elszámolásra azok a napelemet telepítők, akiknek a kérelme nincs beadva. A szaldós elszámolásnak nevezett jelenlegi rendszerben bárki betáplálhatja a hálózatba az energiát, melyet a szolgáltató átvesz, a fogyasztó pedig egy későbbi időpontban felhasználhatja a korábbi termelését. Tehát a nyáron megtermelt többletenergia télen kerülhet felhasználásra, amikor sokkal kevesebbet süt a nap. Ahogy egy korábbi posztunkban is írtuk, egy bizonyos mennyiség fölött a napelemes kiépítések rendszerszintű problémákhoz vezetnek, ugyanis a szolgáltatók infrastruktúrája nem tudja kiszolgálni a megnövekedett igényeket. Akik a jövőben telepítenek napelemet, gondoskodniuk kell saját akkumulátorról, ami tárolja a többletenergiát, ennek többletköltsége miatt viszont már közel sem lesz annyira vonzó a napelemes beruházás.

További részleteket a Portfólió cikkéből tudhatunk meg.

Hasznosnak találtad ezt az oldalt? Kérjük segítsd munkánkat visszajelzéseddel a két gomb valamelyikére kattintva!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj újdonságainkról, olvass tippeket a mélyfelújításról, hogy felkészülten vághass bele!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Felújításod bármelyik fázisába be tudunk csatlakozni, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy látogass meg minket irodáink valamelyikében!

Ez a weboldal az Európai Unió Horizon 2020 kutatási és innovációs programjának támogatásában részesült, a Gyakran ismételt kérdések és az Energiamegtakarítási kalkulátor háttérprogramja a 847100. sz., az összes stöbbi aloldal a 845652. sz. támogatási szerződés keretében. A weboldal tartalma a RenoHUb és a QualDeEPC konzorcium kizárólagos felelőssége, és nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.