RenoPont

RenoPont Országos Roadshow – Lakossági Infónap

1. A RenoPont Energetikai Otthonfelújítási Központról 

A RenoHUb által létrehozni kívánt szolgáltatás a számos európai országban már sikeresen működő egyablakos tanácsadói rendszer (one-stop shop) hazai adaptációja.   

Szolgáltatásunk célja, hogy

1) minden  szükséges  jogi,  műszaki,  illetve  pénzügyi  jellegű  tudnivalóval  ellássuk  az energiahatékonysági felújítást tervező érdeklődőket, 

2) személyre szabottan adjunk tanácsot és biztosítsuk mindazokat a szakembereket, akik segítségével szakszerűen valósíthatók meg a felújítások   

   I. RenoPont online platform 

 Az  online  platform  (renopont.hu)  elsődleges célja az ügyfelek tájékoztatása, illetve a RenoPont irodákba való becsatornázása.  

Az online platformon keresztül elérhető fontosabb szolgáltatások: 

 - online  kalkulátor,  amely  tájékoztatást  ad,  hogy  milyen  felújításokra  lesz  szükség  az energiafogyasztásunk csökkentéséhez 

 - letölthető mintadokumentum gyűjtemény (pl. sablon ajánlatkérések, szerződések),  

 - felújítás  folyamatával  kapcsolatos  műszaki, pénzügyi,  jogi  információk. Ajánlások műszaki  (pl.  elérhető  hőszigetelő  anyagok,  nyílászárók,  vagy  fűtési  rendszerek)  és pénzügyi  (pl.  állami  támogatások,  EU-s  pályázatok,  banki  finanszírozási  formák) termékekre vonatkozóan. 

 - szakember adatbázis, tapasztalatok megosztására, illetve a szakemberek értékelésére szolgáló felület  

Bízunk  benne,  hogy  az  online  platformon  keresztül  átláthatóan, megbízhatóan  és  magas szakmai színvonalon tudjuk informálni a felújítás előtt álló, vagy akár a megkezdett felújítási folyamatban lévő családi ház és lakás tulajdonosokat. 

 II. RenoPont irodahálózat  

Az online platformon való tájékozódás után, az ügyfél a RenoPont tanácsadói irodákban, vagy  online  konzultáción  keresztül  a  RenoPont  munkatársak  segítségével  személyre szabott tanácsadáshoz juthat hozzá. Jelenleg három irodánk működik, egy Nagykanizsán és kettő Budapesten.

RENOPONT ORSZÁGOS ROADSHOW – LAKOSSÁGI INFÓNAP 

 2  Az  infónap  célja: megismertetni  a  lakossággal  az  épületenergetikai  felújítások fontosságát, a beruházási folyamat menetét, a műszaki, pénzügyi és jogi lehetőségeket, illetve azt, hogy miként tud egy ilyen folyamatban a RenoPont segíteni. 

A konzultációs folyamat szakértői tanácsadással kezdődik, és végig kíséri az ügyfeleket az energiahatékonysági  felújításon  a  döntéselőkészítéstől  egészen  a  beruházás megvalósulásig.   

A RenoPont tanácsadók munkája csökkenti a kockázatokat, az információhiányt, beruházási költségeket, a kivitelezők iránti bizalmatlanságot, miközben felkészült szakértő partnereink segítségével magas minőségben valósul meg a felújítási folyamat.  

2. RenoPont országos roadshow és lakossági infónapok  

A RenoPont Energetikai Otthonfelújítási Központ a 2022-es évben (januártól novemberig) 30 helyen  tervezi  bemutatni  a  szolgáltatásait  egy  lakossági  energiahatékonysági  infónap keretein  belül.  Az  infónapok  lebonyolításában  való  részvételhez várjuk  a  partner önkormányzatok és civil szervezetek jelentkezését.       

Az esemény lebonyolításában az alábbiakban várunk segítséget:  

 - a rendezvény megszervezéséhez szükséges technikai feltételekkel (pl. hangosítás, székek,  asztalok)  rendelkező  rendezvényhez  helyszín  biztosítása,  vagy  a helyszínfoglalásban való segítség 

 - catering szolgáltató ajánlása (aprósütemények, víz, üdítők kerülnének beszerzésre) 

 - esetlegesen részvétel és előadástartás a rendezvényen 

 - az esemény népszerűsítése saját kommunikációs csatornákon (social  media,  helyi médiumok, stb.)   Amennyiben  szívesen  venne  részt  egy  RenoPont  infónap  szervezésében,  akkor  keresse Schum  Gergely  projektvezetőt a [email protected]  e-mail címen, vagy a 0620/978-1072-es telefonszámon.

Hasznosnak találtad ezt az oldalt? Kérjük segítsd munkánkat visszajelzéseddel a két gomb valamelyikére kattintva!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj újdonságainkról, olvass tippeket a mélyfelújításról, hogy felkészülten vághass bele!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Felújításod bármelyik fázisába be tudunk csatlakozni, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy látogass meg minket irodáink valamelyikében!

Ez a weboldal az Európai Unió Horizon 2020 kutatási és innovációs programjának támogatásában részesült, a Gyakran ismételt kérdések és az Energiamegtakarítási kalkulátor háttérprogramja a 847100. sz., az összes stöbbi aloldal a 845652. sz. támogatási szerződés keretében. A weboldal tartalma a RenoHUb és a QualDeEPC konzorcium kizárólagos felelőssége, és nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.