RenoPont

Mi minden szól az energetikai felújítás mellett?

Egy mélyfelújítással, amely a nyílászárók cseréjét, a hőszigetelést és a fűtés modernizálását foglalja magában, ugrásszerűen javul otthonunk energiahatékonysága, amely számos olyan előnnyel is jár, melyekre talán nem is gondolunk! A RenoPont most ezeket gyűjtötte össze a teljes körű energetikai felújítást fontolgatók számára!

Az energetikai felújítás jót tesz a közérzetednek!

Ennél a pontnál számos pozitívum említhető, kezdve azzal, hogy a korszerű nyílászáróknak és a hőszigetelésnek köszönhetően eltűnik a huzat, a helyiségekben egyenletesebbé válik a hőmérséklet, miközben nyáron hűvösebbé, télen pedig melegebbé, tehát egész évben komfortosabbá válik otthonunk. A szigetelés ráadásul a külső zajokat is kizárja, így nemcsak szebb, hanem csendesebb, nyugodtabb miliőben élvezhetjük mindennapjainkat. Ki ne szeretne egy modern, szép, meleg otthonban élni? Ne feledjük azt sem, hogy a fűtés modernizálása a megbízható műszaki működésre is garancia, így egy alaposan megtervezett energetikai felújítás után nagyobb biztonságban tudhatjuk magunkat és szeretteinket.

Az energetikai felújítás jót tesz a pénztárcádnak!

Egy jól átgondolt, az energiahatékonyság növelését célzó beruházással a tapasztalatok szerint 40-60%-os, sőt, akár 80%-os energiafogyasztás-csökkenés is elérhető. A hatás azonnali: az alacsonyabb fogyasztásnak köszönhetően a felújítás után máris sokkal alacsonyabbak lesznek a fűtési költségek. A saját rezsiszámláit alapul véve mindenki megbecsülheti az így megspórolható költségeket, ráadásul a projektek anyagi megtérülését egy másik tényező is segíti. Ez pedig nem más, mint az ingatlan értékének jelentős növekedése: a modern fűtés, a kitűnő szigetelés és a korszerű nyílászárók biztosította kedvezőbb energetikai besorolás miatt a befektetés akár az első perctől kezdve megtérülő lehet. Mindez pedig nemcsak a jelenlegi tulajdonosoknak, hanem az utánuk következő generációknak (azaz örökösöknek) is jó hír!

Egy átlagos családi ház energetikai felújításával 15-20%-kal nő az ingatlan értéke, míg egy FF-nél rosszabb energiahatékonyságú épület esetén ez még nagyobb értéknövekedéssel jár (további meghökkentő eredményekért kattints ide.)

Az energetikai felújítás jót tesz a Te és családod egészségének!

A hőszigeteléssel, fűtéskorszerűsítéssel vagy épp a nyílászárók cseréjével a belső terek levegőjét is tisztábbá, egészségesebbé tesszük. A hőhidak és a vizesedés megszüntetésével eltűnik a kellemetlen dohos szag és a penész, melyek számos légzőszervi-, illetve szív- és érrendszeri megbetegedéssel összefüggésbe hozhatók. A mélyfelújításnak ez a fontos hozadéka főként a gyermekek és idősek egészsége szempontjából lényeges.

Az energetikai felújítás jót tesz a környezetnek!

Apropó következő generációk: az emlegetett energiafogyasztás-mérséklés kéz a kézben jár a feleslegesen kibocsátott káros anyagok szintjének minimalizálásával. Mindez jócskán csökkenti a környezeti terhelést (amelynek jelentős részéért jelenleg az energetikai szempontból korszerűtlen otthonok felelnek), egyúttal javítja annak esélyét, hogy egy gyermekeink, unokáink számára is élhető bolygót hagyunk hátra.

Az energetikai felújítás jót tesz az országnak!

Talán nem magától értetődő, de ha az energiahatékonysági beruházások kellően széles körűvé válnának, ami a RenoPont fontos célja, az nemzetgazdasági szinten is jókora előrelépést jelentene. A teljesség igénye nélkül: nőne a GDP, új munkahelyek jönnének létre (főként a kis- és középvállalkozásoknál), csökkenne hazánk energiafüggősége, javulna a levegőminőség és nem mellesleg, a szén-dioxid csökkenés nagymértékben hozzájárulna nemcsak egészségünk javulásához, de a következő évtizedekre kitűzött klímavédelmi célok eléréséhez is.

Bízunk benne, hogy a fenti – egyébként messze nem teljes – lista rávilágított arra, hogy egy komplex energetikai felújítással mindenki csak nyerhet! A RenoPont küldetése, hogy a Nyugat-Európában már bevált „egyablakos” rendszer („one-stop-shop”) meghonosításával a beruházást tervezők minden szükséges műszaki, pénzügyi és jogi információt egyetlen helyen kapjanak meg, minden eddiginél egyszerűbbé és kiszámíthatóbbá téve az energiahatékony otthonok felújítását. Honlapunkon minden fontos tudnivalót megtalálsz, de rövidesen híreink között is részletesebben bemutatjuk szolgáltatásainkat.

Hasznosnak találtad ezt az oldalt? Kérjük segítsd munkánkat visszajelzéseddel a két gomb valamelyikére kattintva!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj újdonságainkról, olvass tippeket a mélyfelújításról, hogy felkészülten vághass bele!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Felújításod bármelyik fázisába be tudunk csatlakozni, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy látogass meg minket irodáink valamelyikében!

Ez a weboldal az Európai Unió Horizon 2020 kutatási és innovációs programjának támogatásában részesült, a Gyakran ismételt kérdések és az Energiamegtakarítási kalkulátor háttérprogramja a 847100. sz., az összes stöbbi aloldal a 845652. sz. támogatási szerződés keretében. A weboldal tartalma a RenoHUb és a QualDeEPC konzorcium kizárólagos felelőssége, és nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.