RenoPont

Mi a fenntarthatóbb: egy épületet felújítani vagy újat építeni?

Dr. Szalay Zsuzsa (BME) és Illésné Szécsi Ilona (MEHI, RenoPont) kolléganőnk tartottak online előadást Új szempont az építkezéseknél: Fenntarthatóság címmel. Bár ma már mindenki a fenntarthatóságot hirdeti, de nem minden az, ami annak látszik. 

Izgalmas témákről beszéltek az "Építem az otthonom" konferencián, az életciklus elemzésről és arról, hogy miért fenntarthatóbb egy épületfelújítás, mint egy új ház építése. 

Kitérnek a felhasznált anyagok beépített energiatartalmára, a rezsiemelés utáni felújítási igényre, az eddigi felújítási gyakorlatra és beszélnek a RenoPontról, ami megkönnyíti a felújítási folyamatot.
Az előadás az Építem az otthonom 2023 online építkezési konferencián hangzott el, a konferencia további 56 értékes előadása elérhető itt.

Illésné Szécsi Ilona a RenoPont projektmenedzsere
Hasznosnak találtad ezt az oldalt? Kérjük segítsd munkánkat visszajelzéseddel a két gomb valamelyikére kattintva!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj újdonságainkról, olvass tippeket a mélyfelújításról, hogy felkészülten vághass bele!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Felújításod bármelyik fázisába be tudunk csatlakozni, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy látogass meg minket irodáink valamelyikében!

Ez a weboldal az Európai Unió Horizon 2020 kutatási és innovációs programjának támogatásában részesült, a Gyakran ismételt kérdések és az Energiamegtakarítási kalkulátor háttérprogramja a 847100. sz., az összes stöbbi aloldal a 845652. sz. támogatási szerződés keretében. A weboldal tartalma a RenoHUb és a QualDeEPC konzorcium kizárólagos felelőssége, és nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.