RenoPont

Július 1-én indul az új OTTHONFELÚJÍTÁSI program

Kiírták a végleges változatát az Otthonfelújítási Hitelprogram Lakossági energiahatékonysági beruházások megvalósításához c. támogatásnak, amely július 1-től lesz igényelhető 266 MFB Pontban (OTP, MBH és Gránit bankfiókokban). Az 1990. december 31. előtt épült családi házak pályázhatnak, hőszigetelésre, nyílászáró-cserére, fűtéskorszerűsítésre (gázkazáncsere, levegő-víz hőszivattyú telepítés) és használati melegvíz rendszer korszerűsítésére. A felújítással 30%-os energiamegtakarítást kell elérni, amelyet a beruházás előtti és a beruházás utáni, hiteles energetikai tanúsítvánnyal kell igazolni. Amennyiben 40% energiamegtakarítást érnek el, úgy a vissza nem térítendő arány +5%-kal emelkedik. A program keretein belül max. 7 millió forintos beruházásra lehet támogatási igényelni, amelyből 14,3%-ot (max. 1 millió Ft-t) önerőként kell biztosítani, 6 millió Ft-t pedig az állam ad hozzá, részben vissza nem térítendő támogatás, részben kamatmentes hitel formájában.

Az otthonfelújítási támogatás igénylésében a RenoPont Energetikai Otthonfelújítási Központ is a korszerűsítést tervezők segítségére áll: díjmentes első személyre szabott (személyes vagy online) tanácsadás keretében ellenőrizzük a jogosultságot, az épület általános állapotát, kiszámoljuk, milyen intézkedésekkel megvalósítható a 30 ill 40%-os energiamegtakarítás és összehasonlítjuk a különböző intézkedések költségigényét. Megvalósítható beruházás esetén ajánlunk előminősített energetikust, pályázatírót és kivitelezőt is. A jogosultság ellenőrzése a honlapon is elvégezhető (https://forms.gle/zPZ9mMsZDVcJvUtR7).

Időpontot regisztráció után lehet foglalni: www.renopont.hu/idopontfoglalas

További részletek: https://renopont.hu/tudasbazis/penzugyi-lehetosegek#section-1

A program keretösszege 108 milliárd forint, amiből közel 20 ezer otthon megújulása történhet meg. Mivel 1,3-1,5 mio otthon jogosult a támogatásra, nagy érdeklődés várható a program iránt. Budapesti ingatlanok keretösszege 6,39 milliárd Ft, amely kb. 900-1000 ingatlan korszerűsítésére elegendő.

Hasznosnak találtad ezt az oldalt? Kérjük segítsd munkánkat visszajelzéseddel a két gomb valamelyikére kattintva!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj újdonságainkról, olvass tippeket a mélyfelújításról, hogy felkészülten vághass bele!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Felújításod bármelyik fázisába be tudunk csatlakozni, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy látogass meg minket irodáink valamelyikében!

Ez a weboldal az Európai Unió Horizon 2020 kutatási és innovációs programjának támogatásában részesült, a Gyakran ismételt kérdések és az Energiamegtakarítási kalkulátor háttérprogramja a 847100. sz., az összes stöbbi aloldal a 845652. sz. támogatási szerződés keretében. A weboldal tartalma a RenoHUb és a QualDeEPC konzorcium kizárólagos felelőssége, és nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.