RenoPont

Energiahatékonyság, energiaárak, energiaszegénység – realitások és kilátások

 Fontos témában zajlott konferencia a héten Budapesten, a Városkutatás Kft., a Habitat for Humanity Magyarország és a Feantsa közös szervezésében. 2022 februárjában az ukrajnai invázió tovább erősítette az EU energiafüggetlenség iránti igényét és az európai energiaellátás és - kereslet alapvető megváltoztatására vonatkozó politikai felhatalmazást.

Az energiafüggetlenségnek és a megnövekedett energiahatékonyságnak azonban társadalmi ára lehet: a kiszolgáltatott csoportokat hátrányosan érinthetik ezek az intézkedések, hacsak nem kapnak megfelelő kompenzációt. Különösen a közép- és kelet-európai tagállamok helyzetét kell még jobban felmérni, amelyek az energiaszegénység szempontjából is a legsebezhetőbb régiók. A 2 napos konferencia célja az volt, hogy a szakértők jobban megértsék az energiahatékonysági intézkedések lehetséges káros hatásainak és az energiaszegénység problémáinak helyzetét Kelet-Európában 2022-ben.

A 2 napos szakmai program fontos állomása volt a fővárosi RenoPont iroda bemutatása, ahol az egyablakos rendszer előnyeiről, a társasházi tanácsadásról esett szó, valamint arról, hogyan tud segíteni a RenoPont és a MEHI az energiaszegénységben élőknek.

Fotó: Sáfián Fanni
Fotó: Sáfián Fanni
Hasznosnak találtad ezt az oldalt? Kérjük segítsd munkánkat visszajelzéseddel a két gomb valamelyikére kattintva!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj újdonságainkról, olvass tippeket a mélyfelújításról, hogy felkészülten vághass bele!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Felújításod bármelyik fázisába be tudunk csatlakozni, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy látogass meg minket irodáink valamelyikében!

Ez a weboldal az Európai Unió Horizon 2020 kutatási és innovációs programjának támogatásában részesült, a Gyakran ismételt kérdések és az Energiamegtakarítási kalkulátor háttérprogramja a 847100. sz., az összes stöbbi aloldal a 845652. sz. támogatási szerződés keretében. A weboldal tartalma a RenoHUb és a QualDeEPC konzorcium kizárólagos felelőssége, és nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.