RenoPont

Bemutatkozik egyik partner szakemberünk

Bemutatkozik egyik partner szakemberünk, Varga Márton energetikus. Fogadjátok szeretettel írását: 

Örömmel értesültem a RenoPont-ról, mert úgy tűnt, hogy hasonlóan fontosnak tartják a hatékonyságot és az energetikai fejlesztéseket. Mindezt egy közérthető és letisztult formában, aminek én is nagy híve vagyok. Miután részt vettem néhány személyes tájékoztatón és előadáson, úgy gondoltam, hogy nagyon szívesen csatlakoznék és segíteném a munkájukat, de főleg azokat az embereket és családokat, akik szeretnék tudatosan fejleszteni az otthonaikat.

Szakmai háttér:
2016-ban végeztem a BME gépészmérnöki karán, majd azonnal el is kezdtem ugyanitt a gépészeti modellezés MSc-t angol nyelven, amit 2019-ben fejeztem be. Közben egy amerikai tulajdonú mezőgazdasági cégnél dolgoztam tervező mérnökként, és mellette végeztem el a gödöllői Szent István Egyetemen a létesítményenergetikai szakmérnöki szakot. Bátran állíthatom, hogy itt szerettem bele igazán az épületekbe és azok energetikai, diagnosztikai vizsgálataiba. Ezután kamarai vizsgát tettem, és szereztem jogosultságot épületek energetikai tanúsításához. Először Szombathelyen és környékén vállaltam energetikai számításokat és tanúsításokat, illetve egy épületgépész kollégámmal együtt már komplett szakági terveket - gépészeti leírásokat, kiviteli terveket - is készítünk új építésekhez vagy átalakításokhoz. A pályázati lehetőségek kapcsán egyre több energetikai fejlesztésben és optimalizálásban vehettem részt, így nagyon sok tapasztalatot gyűjthettem és segíthettem ügyfeleimnek megújítani otthonaikat. 2020-ban Sopronban is nyitottunk egy irodát, így már Vas megyét és Győr-Moson-Sopron megye nagy részét el tudjuk látni. Jelenleg egy budapesti iroda megnyitásán és megszervezésén dolgozunk, ahol várhatóan szeptembertől állunk ügyfeleink rendelkezésére.

Motiváció:
Több ezer energetikai számítással és tanúsítással a hátam mögött még mindig élvezettel mérem fel az ingatlanokat és készítem el a számításokat. Ehhez az is hozzájárul, hogy folyamatosan fejlesztem magamat szakmailag, és próbálom a legújabb technikai eszközöket és az általuk nyújott lehetőségeket kihasználni. Megszállottan kutatom a hatékonyságnövelést. Nem csak az energetikában, hanem a munkafolyamatokban is. Például a "papír és egy toll" rendszerű helyszíni felméréseknek nálunk már vége. Annyi hibát és félreértést eredményeznek a munkánkban, hogy ezt teljesen elhagytuk, és csak digitális eszközökkel dolgozunk. Ha a helyszínen végzett a kolléga, az irodában már látják a teljes felmérési dokumentációt méretezett alaprajzzal és fotódokumentációval együtt. Akár az egész épületet be tudjuk szkennelni 3D-ben, mérethelyesen, kívülről és belülről is, rövid idő alatt. Ezzel egy olyan komplex felmérési csomagot tudunk biztosítani az ügyfeleinknek, amivel hatékonyabban kérhetnek ajánlatokat, tervezhetnek felújítást. Ez az a fejlesztés és hatékonyság és segítség, amiért minden nap dolgozunk, ami motivál minket!

Hasznosnak találtad ezt az oldalt? Kérjük segítsd munkánkat visszajelzéseddel a két gomb valamelyikére kattintva!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj újdonságainkról, olvass tippeket a mélyfelújításról, hogy felkészülten vághass bele!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Felújításod bármelyik fázisába be tudunk csatlakozni, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy látogass meg minket irodáink valamelyikében!

Ez a weboldal az Európai Unió Horizon 2020 kutatási és innovációs programjának támogatásában részesült, a Gyakran ismételt kérdések és az Energiamegtakarítási kalkulátor háttérprogramja a 847100. sz., az összes stöbbi aloldal a 845652. sz. támogatási szerződés keretében. A weboldal tartalma a RenoHUb és a QualDeEPC konzorcium kizárólagos felelőssége, és nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.