RenoPont

10 éves a Magyar Energiahatékonysági intézet (MEHI)

A RenoPont egyik alapító szervezete, a MEHI most ünnepelte fennállásának 10-dik évfordulóját. Ebből az alkalomból születésnapi konferenciával és vidám megemlékezéssel várta a vállalati és szakmai partnereket 2022. április 29-én a MagNet Házban.

Délelőtt egy szakmai konferencián és műhelybeszélgetésen volt lehetőség hosszú elszigeteltség után személyesen is megvitatni az „első az energiahatékonyság” elvének hazai megvalósíthatóságát. Több mint 60 jelenlévő szakembert köszöntött Koritár Zsuzsanna, a MEHI ügyvezető igazgatója. Ürge-Vorsatz Diána (CEU) üdvözlő beszédében a klímaváltozás elleni egyik leghatékonyabb eszközként emelte ki az épületek energiahatékonyságának növelését, mellyel sürgősen élnünk kell. 

Az elmúlt évek sikersztrorijaként emlegették a RenoHUb projektet, amely révén a MEHI bővítette profilját, és a szakpolitikai megközelítés mellett közvetlenül a végfogyasztók tájékoztatását, a lakossági felújítási folyamat megkönnyítését helyezte fókuszba H2020 projektjében. A létrehozott egyablakos tanácsadói irodahálózat, a RenoPont Energetikai Otthonfelújítási Központ már öt irodában várja személyesen és online a felújítani vágyókat, széleskörű tanácsadással Budapesten és vidéken egyaránt. A RenoHub projekt konzorciuma ezzel itthon elsőként honosította meg a nemzetközileg már számos helyen sikeresnek bizonyult egyablakos tanácsadói irdoahálózatot, a One Stop Shop-ot.

A konferenciáról többet is megtudhatnak a MEHI megújult honlapján.

Koritár Zsuzsanna, a MEHI ügyvezető igazgatója
Hasznosnak találtad ezt az oldalt? Kérjük segítsd munkánkat visszajelzéseddel a két gomb valamelyikére kattintva!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj újdonságainkról, olvass tippeket a mélyfelújításról, hogy felkészülten vághass bele!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Felújításod bármelyik fázisába be tudunk csatlakozni, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy látogass meg minket irodáink valamelyikében!

Ez a weboldal az Európai Unió Horizon 2020 kutatási és innovációs programjának támogatásában részesült, a Gyakran ismételt kérdések és az Energiamegtakarítási kalkulátor háttérprogramja a 847100. sz., az összes stöbbi aloldal a 845652. sz. támogatási szerződés keretében. A weboldal tartalma a RenoHUb és a QualDeEPC konzorcium kizárólagos felelőssége, és nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.