RenoPont

Fogalmak

  Felelős műszaki vezető
  A kivitelező, építési vállalkozás megbízott, vagy szerződött, jogosultsággal rendelkező munkatársa. Feladata, az építkezés szakszerűségének ellenőrzése, esetleg irányítása. Feladata a kivitelezési, munkavédelmi és tűzvédelmi szabályok betartása és betartatása.
  Témakörök:
  • Kivitelezés
  Jóteljesítési garancia
  A vállalkozói szerződésekből sokszor kimarad, de a vállalkozó felé viselt tulajdonosi kockázat csökkenthető úgy is, hogy a felek a szerződés aláírásakor, a szerződésben rögzítve jóteljesítési garancia címén, a szerződés várható értékének 1–5%-át, az átadás-átvétel tényleges időpontjától számítva 1 évig tartó visszatartásban állapodnak meg. Ez az összeg 1 év múlva a garanciális bejárás során – abban az esetben, ha minden rendben van – jár a vállalkozónak. Forrás: www.zoldotthon.hu
  Témakörök:
  Műszaki ellenőr
  Az építtető (beruházó) szerződött, jogosultsággal rendelkező partnere, aki az építkezés szakszerűségét ellenőrzi. Részt vehet a tervek, költségvetések, árajánlatok felülvizsgálatában, a kivitelezők kiválasztásában. Az építész műszaki ellenőrökön kívül, minden szakterületnek van műszaki ellenőre és mindegyik, csak a jogosultságának megfelelő ellenőrzést végezheti. A műszaki ellenőr elvállalhatja a feladatot generál műszaki ellenőrként. Ebben az esetben a szakági műszaki ellenőrökről neki kell gondoskodni, különben az építtetőnek kell minden szakág műszaki ellenőrével szerződni.
  Témakörök:
  • Kivitelezés

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Értesülj újdonságainkról, olvass tippeket a mélyfelújításról, hogy felkészülten vághass bele!

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Felújításod bármelyik fázisába be tudunk csatlakozni, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy látogass meg minket irodáink valamelyikében!

Ez a weboldal az Európai Unió Horizon 2020 kutatási és innovációs programjának támogatásában részesült, a Gyakran ismételt kérdések és az Energiamegtakarítási kalkulátor háttérprogramja a 847100. sz., az összes stöbbi aloldal a 845652. sz. támogatási szerződés keretében. A weboldal tartalma a RenoHUb és a QualDeEPC konzorcium kizárólagos felelőssége, és nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.